Feminine of Dog: Дали е тоа куче или кучка?

 Feminine of Dog: Дали е тоа куче или кучка?

Tracy Wilkins

Како да се нарече женско куче: кучка или кучка? Овие два термина се широко користени, но се и предмет на сомнежи. Многу луѓе не знаат кој е вистинскиот начин да се именува женското куче. Додека некои луѓе се одлучуваат за еден од нив, други ги користат двата термина без проблем. Покрај тоа, сè уште има такви кои не сакаат да го користат ниту едното име, бидејќи некои луѓе може да ги сметаат за навредливи. За да се стави крај на сите сомнежи, Patas da Casa објаснува еднаш засекогаш што е женственоста на кучето. Проверете!

Што е женственоста на кучето? Разберете дали точниот збор е кучка или кучка

Прашањето дали зборот е точен е кучка или кучка е заедничко за многу луѓе, но вистината е дека ниту еден од поимите не е погрешен. Така е: и кучка и кучка се точни термини за дефинирање на женското куче. Разликата е во тоа што „кадела“ е женско на „као“, додека „кахора“ е женско на „качоро“. Бидејќи и „куче“ и „куче“ се точни термини, истото важи и за „кадела“ и „кахора“. Затоа, нема потреба да се сомневате кога се однесувате на женското куче. Кога велите кахора или кахора, можете да бидете сигурни дека не грешите.

Дали кучката и кахората се синоними?

Женската на кучето или кучето може да биде кахора или кучка. Но, дали знаевте дека теоретски овие два поима не се синоними? Објаснувањето е едноставно: кучето и кучето не се таквиисто нешто! Теоретски, куче е терминот назначен за потомството на видот, додека кучето е возрасно животно. Ова е присутно во дефинициите на некои постари речници и книги. По оваа логика, ни кахора и кучка не значат исто. Меѓутоа, со текот на времето, оваа идеја исчезна. Денес, и кученцето и кучето се прифатливи да го дефинираат животното без оглед на возраста. Значи, не треба повеќе да се грижите и можете да користите кахора или кучка за секое женско куче.

Кучка или кучка: термините се предрасуди во општеството

И покрај термините „кахора“ или „Кадела“ создава многу сомнежи за неговата правилна употреба, тоа не се случува со термините „качоро“ или „куче“. Ова се случува затоа што, со текот на времето, зборовите кучка или куче почнаа да се користат како сексистички навреди за да се дефинираат жените. Има дури и луѓе кои користат „куче“ за да ги пцујат мажите, но зборот не го носи истиот пејоративен тон како „кучка“ или „куче“. Токму затоа што луѓето се навикнати да ја слушаат женската на кучето како нешто негативно, постои овој страв кога се зборува за мало куче.

Многу луѓе се плашат да не изгледаат неучтиво кога ги вокализираат овие термини. Затоа, тие избираат да кажат „женско куче“ или „женско куче“. Сепак, ова е само последица на мачизмотшто доведе до оваа идеја. Кахора или кучка се два точни збора и може да се користат без страв за женско куче.

Исто така види: Мачкини мустаќи: како да знаете дали „вибрисеите“ се здрави?

Кахора или кучка: како да се однесува на нечие женско куче кое немате блискост?

Поради здравиот разум дека кучето или кучката се погрдни термини, многу луѓе се плашат да бидат неучтиви кога зборуваат за мало куче. Дури и ако знаете дека двата поима се точни и дека нема проблем да ги користите, вообичаено е да се плашите дека еден од овие зборови нема да му се допадне на наставникот. Па, како да се повикам за прв пат на женско куче на некој што не сум толку запознаен? Најдобар начин да се одговори на ова прашање е да го прашате учителот дали има некакви преференции. Ако не сакате да прашувате, гледајте како тој се однесува на својот миленик. Конечно, знајте дека најдобриот излез е секогаш да го нарекувате кучето со сопственото име. Значи, нема грешка!

Исто така види: 30-годишното куче се смета за најстарото куче на сите времиња, според Гинисовата книга

Погледнете ги советите за името на кучето или кучката!

Не е важно дали вашето домашно милениче го нарекувате куче или кучка. Кучињата не знаат што е женствено и мажествено, па не им прави никаква разлика. Она што е важно за домашните миленици е името на кучето што го избравте. Кучешкиот јазик е изненадувачки и, на некој начин, кучето разбира што зборуваме. Факторите како што се повторувањето на зборовите и употребата на интонацијата дозволуваатживотното разбира некои работи што сакаме да ги кажеме. Затоа кучињата одговараат на сопственото име: тие се навикнати да слушаат како сопственикот го користи тој збор за да ги вика.

Видете како изборот на име за вашето домашно милениче ја прави разликата? Ако барате опции, Patas da Casa ви дава неколку совети за имиња за женско куче за да можете да го именувате вашето крзнено. Проверете!

 • Атина
 • Блекбери
 • Бирута
 • Бомбом
 • Колаче
 • Елса
 • Џиџи
 • Jellybean
 • Мадона
 • Мафалда
 • Мрзеливост

Tracy Wilkins

Џереми Круз е страстен љубител на животни и посветен родител на домашни миленици. Со искуство во ветеринарната медицина, Џереми поминал години работејќи заедно со ветеринарите, стекнувајќи непроценливо знаење и искуство во грижата за кучиња и мачки. Неговата искрена љубов кон животните и посветеноста на нивната благосостојба го наведоа да го создаде блогот Сè што треба да знаете за кучињата и мачките, каде што споделува стручни совети од ветеринари, сопственици и почитувани експерти во областа, вклучувајќи ја и Трејси Вилкинс. Со комбинирање на неговата експертиза во ветеринарната медицина со увиди од други почитувани професионалци, Џереми има за цел да обезбеди сеопфатен ресурс за сопствениците на домашни миленици, помагајќи им да ги разберат и да ги решат потребите на нивните сакани миленичиња. Без разлика дали се работи за совети за обука, здравствени совети или едноставно ширење на свеста за благосостојбата на животните, блогот на Џереми стана извор за љубителите на домашни миленици кои бараат сигурни и сочувствителни информации. Преку неговото пишување, Џереми се надева дека ќе ги инспирира другите да станат поодговорни сопственици на домашни миленици и да создадат свет каде што сите животни ќе ја добијат љубовта, грижата и почитта што ја заслужуваат.